България направи равенство 1:1 с Азербайджан във втория си и

...
България направи равенство 1:1 с Азербайджан във втория си и
Коментари Харесай

България приключи турнето в Баку с равенство срещу Азербайджан

България направи тъждество 1:1 с Азербайджан във втория си и финален дуел от новия шампионат под егидата на ФИФА – FIFA Series. В Баку „ лъвовете “ водеха с 1:0 до 87-та минута, само че в последна сметка трябваше да се задоволят единствено с реми против домакините.

Селекционерът Илиан Илиев стартира с няколко промени в стартовия сформира спрямо минималната победа над Танзания с 1:0 в петък. Под рамката на мястото на Димитър Митов застана Иван Дюлгеров. Живко Атанасов бе сътрудник на Алекс Петков в центъра на защитата, Георги Костадинов започва до Илия Груев-младши и Филип Кръстев в средата на терена, а Александър Колев бе на върха на офанзивата. Илиан Илиев-младши стартира на мястото на Георги Русев.

Първите минути бяха за азерите, които стартираха с напън и няколко удара по посока вратата на Дюлгеров. От другата страна капитанът на нашите национали Кирил Десподов, който означи победния гол против танзанийците преди няколко дни, още веднъж бе покрай това да се разпише от директен свободен удар, само че вратарят на Азербайджан Шахрудин Магомедалиев се намеси вещо. В срещата на първото полувреме се стигна и до спречкване сред играчи на двата отбора след нарушаване на Илиев-младши, само че всичко се размина с два жълти картона.

В началото на втората част влезлият на мястото на Дюлгеров – Светослав Вуцов, избави рисков изстрел с глава. След към час игра България нанесе своя удар след по-стабилните начални минути на полувремето. Кръстев завоюва противоречив корнер и до момента в който азерите към момента недоволстваха поради решението на основния арбитър и не се бяха наредили в отбрана, Десподов подаде на Кръстев, който с красиво и премерено осъществяване даде задатък на „ трикольорите “. В последвалите минути българите не съумяха да довършат няколко положителни офанзиви и бяха осъдени в 87-та. Джейхун Нуриев се измъкна от опеката на противник и центрира в наказателното поле, където безусловно непокрит бе оставен различен от аварийните футболисти на домакините – Муса Курбанлъ, който нямаше по какъв начин да сбърка за 1:1.

Така приключи и другарската среща сред двата отбора. България се прибира след победа и тъждество от дебютното издание на конкуренцията. За момчетата на Илиан Илиев следва нова инспекция против Румъния на 4 юни в Букурещ, която е част от подготовката на северните ни съседи за Евро 2024 това лято.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР