България надигра категорично Иран с 3:0 гейма в домашния турнир

...
България надигра категорично Иран с 3:0 гейма в домашния турнир
Коментари Харесай

България срази Иран на старта на втората седмица на Лигата на нациите в София

България надигра изрично Иран с 3:0 гейма в домашния шампионат от втората седмица на Лигата на нациите, който се организира в зала „ Арена Армеец “. Възпитаниците на Николай Желязков се постановиха с 3:0 гейма (25:19, 25:23, 26:24) за към час и половина игра. Пред правилните си почитатели в столицата „ лъвовете “ играха въодушевено и изцяло заслужиха първия си триумф в тазгодишното издание на конкуренцията, откакто започнаха с четири поредни провали .

Първият гейм отиде на нашата сметка след по-добра игра, като отборът ни започва по-уверено, а в средата на частта се откъсна и не погледна повече обратно. Във втория иранците поизравниха играта и водеха с 23:20, преди „ трикольорите “ да влязат в изключителна серия от пет поредни точки и да се приближат на гейм от успеха.
Алекс Николов (л) записа 20 сполучливи офанзиви.
Българите имаха задатък от 20:16 в третия гейм, само че Иран сподели дух и възвърне паритета. След това нашите имаха три следващи мачбола при 24:21, само че още веднъж изпуснаха да се поздравят с триумфа, като изравнителната точка за 24:24 бе трагична и изискваше повтаряне, откакто топката се отклони от рамото на Мартин Атанасов и излезе в блок навън. Все отново, „ лъвовете “ взеха идващите две точки, а с това и успеха – тяхна първа в шампионата.

България бе по-добра в офанзива, при блокадите и на сервис от иранците. Нашите приключиха с пет сполучливи набези повече, три сполучливи блокади преимущество и 6-1 при асовете от начален удар. Най-резултатен за триумфа бе Александър Николов с 20 точки (20 от атака). Мартин Атанасов добави 14, в това число четири аса, а Светослав Гоцев се регистрира с 10, при цели шест блокади. За противника Амин Есмаеилнеджад бе над всички с 15 пункта, а Мортеза Шарифи бе другият състезател на азиатците с двуцифрен точков актив – 11.

За играчите на Желязков следва среща с Австралия на 24 юни още веднъж в „ Арена Армеец “ в столицата. През уикенда отборът ни се изправя поредно против Съединени американски щати и настоящия първенец Бразилия надлежно в събота и неделя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР