България МЗХГ: Разминавания след проверки в Хасково, Пловдив, Плевен и

...
България МЗХГ: Разминавания след проверки в Хасково, Пловдив, Плевен и
Коментари Харесай

МЗХГ: Разминавания след проверки в Хасково, Пловдив, Плевен и Благоевград

България МЗХГ: Разминавания след инспекции в Хасково, Пловдив, Плевен и Благоевград Според министерството оповестеният с министър Танева запис е изваден от подтекста на диалога 8 юни 2020, 14:35  МЗХГ: Разминавания след инспекции в Хасково, Пловдив, Плевен и Благоевград Източник: Правителствена осведомителна работа
ногократно са повишени инспекциите през 2019 година към земеделските стопани по обвързаната поддръжка, точно поради получени сигнали за злоупотреби при обявление на площи за подкрепяне. Това се споделя в позиция на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) по отношение на публикуван запис на министър Десислава Танева от среща с представители на браншови организации.

През 2019 година контролът доближи 50 на 100 от декларираните площи, при законово открити по правилник пет % от декларираните площи, се споделя в позицията. Посочва се, че в нито един различен политически мандат няма подобен висок % на инспекции. Целта е била да не се допусне заплащания да получат производители, които единствено на документи могат да потвърдят, че отглеждат дадени култури.

В резултат на тези инспекции , добросъвестните аграрни производители получиха по-високи ставки на подкрепяне, показват от МЗХГ. Най-големите разминавания са били открити в областите Хасково, Пловдив, Плевен и Благоевград. В Хасковско най-вече несъответствия е имало при краставиците, лука, пъпешите и доматите. В област Пловдив най-честите нарушавания са били при доматите, картофите и пипера, а в Благоевградско - при картофите.

В оповестения запис Танева показва точно тези резултати от инспекциите, довели до понижение на дотации на аграрни стопани, които декларират, че гледат избрани култури, а при инспекция на място не се откриват културите, показват от МЗХГ.

Според тях оповестеният запис е изваден от подтекста на диалога.

МЗХГ и ДФЗ ще продължат да правят инспекции с висок интензитет и през актуалната година, декларират още от МЗХГ.

Вече са почнали цялостни инспекции на картофопроизводителите, взели участие в държавната помощ за теления червей.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР