България може да бъде регионален лидер в разработването на съвременни

...
България може да бъде регионален лидер в разработването на съвременни
Коментари Харесай

Президентът Радев от Кайро: България може да бъде лидер в разработването на системи за пестене на енергия

България може да бъде районен водач в създаването на модерни системи за запазване на сила. Това разгласи президентът Румен Радев в Египет, където взе участие в 27-aта конференция на OOН за изменение на климата. В българската делегация вземат участие също министрите на околната среда и водите и на енергетиката.

Изпълнението на признатите ограничения за ограничение на последствията от климатичните промени. И задачата, заложена в Парижкото съглашение - световното стопляне да се ограничи до 1,5 градуса по отношение на доиндустриалната ера. Това са част от тематиките, които ще бъдат разисквани на Конференцията в идващите 10 дни. Във форума вземат участие повече от 100 водачи от целия свят.

Президентът на Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш посрещнаха гостите, а формалната гала се организира в зала " Нефертити ". В словото си Гутериш прикани международните водачи да работят за понижаване на нездравословните излъчвания, да се отделят повече средства за битката с климатичните промени и да оказват помощ на разрастващите се страни.

" Тази конференция на Организация на обединените нации за климата е увещание, че решенията зависят от нас. А часовникът тиктака. Ние водим борбата на живота си и губим. Емисиите на парникови газове не престават да порастват, световните температури не престават да се покачват. А нашата планета бързо наближава повратни точки, които ще създадат климатичния безпорядък необратим. Ние сме на автомагистралата към климатичния пъкъл, а кракът ни продължава да натиска газта ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.



Президентът Румен Радев означи, че комплицираната геополитическа конюнктура, войната в Украйна, енергийната и икономическата рецесия принуждава част от страните да се върнат към изкопаемите горива. Но също по този начин климатичните промени са факт - всяка година умират хиляди хора в естествени катаклизми, цели страни са обречени на апетит и имат потребност от помощ. Българският президент счита, че това постанова гъвкави подходи и рационално мислене.

" Европа е водач във високите упоритости да преминем бързо към климатична индиферентност. Този преход би трябвало да бъде добре премислен, да е равномерен и да бъде обществено - икономическ обективен, тъй че да усилва благосъстоянието на хората. Аз очавам да имаме сливане на напъните за създавани на фондове за вложения в нови технологии ", съобщи българският президент.

Румен Радев означи, че страната ни има еластичен метод за произвеждане, предпазване и транспорт на енергоресурси и не би трябвало единствено да се придвижват през страната ни.

" България може да създава силата на бъдещето - зелен водород. Имаме всички предпоставки да го създадем и като естествени запаси, и като теоретичен капацитет, и като технологии. България може да бъде водач в нашия район със модерни системи за съхранявани на сила ", сподели той.

Това може да се реализира като обединим старания с сътрудниците си, добави Румен Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР