България Мая Манолова за имота на дъщеря й в центъра

...
България Мая Манолова за имота на дъщеря й в центъра
Коментари Харесай

Мая Манолова за имота на дъщеря й в центъра на София

България Мая Манолова за парцела на щерка й в центъра на София Винаги съответно съм заявила имотното си положение, приходите си и всяка една смяна в тях, декларира омбудсманът 28 август 2019, 07:36  Мая Манолова за парцела на щерка й в центъра на София Източник: БГНЕС
мбудсманът Мая Манолова разяснява във "Фейсбук " медийните изявления за парцел на щерка й Ралица в центъра на София, добит през 2007 година Тогава Ралица е била на 21 години.

"През 2007 година закупих адвокатска адвокатска фирма от 100 кв.м в идеални елементи на петия етаж в постройката на ул. „ Алабин “ 56 в София. Покупката е записана на щерка ми - Ралица Миленова, тъй като ми предстоеше бракоразвод. Заплатих парцела с заем, в размер на 100 000 евро. Този заем е заявен през 2008 година, както изисква законът, пред Сметната палата. Изплащах този заем в продължение на 10 години, какъвто беше и договорът ми с банката, т.е. завърших изплащането през 2018 година ", написа Мая Манолова и добавя, че в декларациите й пред Сметната палата през годините може да бъде проследено по какъв начин понижава заемът.

"Обръщам внимание, че в тази от 2008 година, не написа 100 000 евро, а 93 000 евро, тъй като в декларацията се изписва дължимата сума към 31 декември, а в това време към този момент бях платила вноски. Имотът не е апартамент, а адвокатска адвокатска фирма, дублирам, 100 кв.м идеални елементи от етаж с адвокатски фирми и офиси и на други лица. От 1997 година до 2015 година аз съм юрист и приходи, с изключение на като депутат от 2005 година, имам и като юрист, които са съответно декларирани пред Национална агенция за приходите, платени са налози и са отразени в декларациите ми пред Сметната палата ", декларира още Манолова.

Тя показва, че от 2013 година до сегашния миг в тази адвокатска фирма има наематели, които употребяват една част от пространствата за офис и заплащат наем. Този наем също е заявен съответно пред данъчната работа и са платени налозите върху него от щерка й, която е притежател. Част от адвокатската фирма се употребила от неправителствената организация на брачна половинка на Манолова – Ангел Найденов – Център за проучване на защитата и сигурността, и той не плащал наем за това.

"Лично аз утвърждавам интереса към имотното положение на обществените лица, каквато съм и аз от 14 години. Винаги съответно съм заявила имотното си положение, приходите си и всяка една смяна в тях. Нямам никакъв проблем с това и съм подготвена да дава всякаква информация обвързвана с моето и на фамилията ми имотно положение. Но не разбирам желанието на медии, близки до властта, да градят акцията си на тази основа ", написа Мая Манолова.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР