България изтегли посланика си в Република Северна Македония Ангел Ангелов

...
България изтегли посланика си в Република Северна Македония Ангел Ангелов
Коментари Харесай

България изтегли посланика си от Скопие

България изтегли посланика си в Република Северна Македония Ангел Ангелов поради " сериозната обстановка по повод правата на българите там и ескалацията на прояви и закононарушения от ненавист против тях през последните месеци ". Ангелов ще се върне назад в Скопие едвам когато забележим действителен прогрес в битката на съседката ни против езика на омразата и бъдат арестувани както причинителите на нападенията против български клубове, по този начин и против Християн Пендиков, стана ясно от изявление на външния министър Николай Милков пред публицисти.

" Това е знак на твърдо отношение, че по този начин не може да продължава ", изясни министърът.

Ангелов получи разпореждане да се прибере назад в България за съвещания и бе изслушан от външната комисия в Народното събрание. След това той и външният министър дадоха изказване пред медиите.

" Няма да оставим ползите на българските жители в Република Северна Македония или на лицата с българско съзнание да бъдат незащитени ", съобщи служебният министър на външните работи. " Ще предприемем решителни стъпки в границите на всички интернационалните организации в двустранен разговор и в границите на Европейския съюз също, както и на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, която Република Северна Македония сега ръководи ", добави Милков.

" Нещата не могат да не престават по този начин, както бяха, това не е продуктивният метод. Трябва да се разбере ясно, че нещата са изменени. Ще преразгледаме редица съставни елементи и детайли на нашето двустранно съдействие с тази наша прилежаща страна ", сподели още министърът на външните работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР