България изпреварва по брой нощувки в хотелите и сходни места

...
България изпреварва по брой нощувки в хотелите и сходни места
Коментари Харесай

България става все по-привлекателна дестинация за чуждите туристи

България изпреварва по брой нощувки в хотелите и сходни места за настаняване, осъществени от чужденци Холандия, Ирландия, Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Белгия, Финландия, Дания, Люксембург и доста други дестинации за интервала юни-юли 2018 година, оповестиха от Министерството на туризма.

В двата летни месеца повече от 7,407 млн. са нощувките в хотели от чужденци у нас, до момента в който в Холандия са 5,4 млн., Ирландия- 2,9 млн., в Чехия и Унгария те са надлежно 4,5 млн. и 2,6 млн. Нощувките от чужденци в хотели, регистрирани в Белгия – 2,2 млн., в Полша са 2,9 млн., в Словакия -900 хиляди, в Люксембург- 267 хиляди за същия интервал тази година. Тези данни са доказателство за устойчивия прогрес на бранша и одобряването на страната, като желано място за отмора и пътувания на задгранични посетители, разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни още, че през летните месеци максимален е ползата към морски дестинации, само че принос имат и съпътстващите туристически артикули, като СПА, културно исторически, градски и планински.

В рамките на Европейски Съюз за интервала юни–юли 2018 г България заема 10-о място по осъществени нощувки от чужденци в хотели. По ниво на туристическо развиване през летния сезон страната ни изпреварва дестинации като Кипър и Малта и за броя на нощувките от непознати туристи, настанени в хотели, не отстъпва значително на Португалия. Тази статистика демонстрира, че поредната и усилена работа на туристическата администрация и бизнеса за привличане на от ден на ден задгранични гости у нас дава резултат, уточни министърът. И добави, че това ни стимулира да продължим интензивно и целеустремено да разпространяваме България като целогодишна дестинация, с цел да запазим устойчивата наклонност на развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР