България измести Дубай като топ дестинация. Страната ни е предпочитана

...
България измести Дубай като топ дестинация. Страната ни е предпочитана
Коментари Харесай

България измести Дубай като топ дестинация

България измести Дубай като топ дестинация. Страната ни е желана също пред Италия, Турция, Испания и други страни.

Това демонстрира социологическо изследване на Галъп, поръчано от Министерството на туризма и показано по време на съвещанието на Националния съвет по туризъм. Изследването е направено измежду жители на Румъния, Чехия, Словакия, Сърбия, Украйна и Северна Македония. Потенциалните посетители от тези страни биха предпочели фамилна екскурзия, интересуват се повече от цена и качество на туристическия артикул у нас, а страховете им от ковид отстъпват на назад във времето.

Според интервюираните, близо една пета от румънците биха обмислили пътешестване до България за туризъм още това лято и биха отделили най-вече средства дневно - 130 евро, за престой сред 10 дни и две седмици.

Сред изводите се регистрира, че високият туристически сегмент, въпреки не по този начин необятно развъртян, е обиден по-малко, както и че нишовите браншове в туризма се оправят по-добре. Най-оптимистични настройки за възобновяване на интернационалния туризъм имат украинците. Очакванията са, че след отварянето на границите с Румъния и Чехия скоро ще има ново облекчение на ограниченията в посока по-лесното напредване на туристите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР