България има значителни проблеми с правата на човека и това

...
България има значителни проблеми с правата на човека и това
Коментари Харесай

САЩ ни прати в нокдаун! Разтърсващ доклад

България има обилни проблеми с правата на индивида и това включва съществени корупционни прояви, полицейско принуждение, закани против публицисти и назадничавост. Това са част от заключенията на годишния отчет на Държавния департамент на Съединените американски щати за човешките права у нас през предходната година, публикуван от американското посолство в София, съобщи Сега.

От 46 години насам, Съединени американски щати разгласяват всяка година отчет за положението на човешките права в съвсем 200 страни и територии по света. 

В нея се отбелязва, че забележителните проблеми с правата на индивида са регистрирани посредством достоверни данни за принуждение от страна на полицията, в това число корист със свободата на събранията и случайни арести. Отбелязва се и съществуването на съществени проблеми със правосъдната самостоятелност, както и съществени ограничавания върху свободното изложение, в това число принуждение и закани за принуждение против публицисти и съществуване на корпоративен и политически напън върху медиите.

Натъртено е и върху съществуването на съществени корупционни прояви. Докладът отбелязва и съществуването на назадничавост и дискриминация по отношение на ромите, принуждение над деца, както ии закононарушения, включващи принуждение или закани за принуждение, ориентирани към хората с друга полова ориентировка.

В документа написа, че управляващите в България са подхванали стъпки чиновници, които са направили нарушавания на човешките права и корупция да бъдат държани под отговорност, само че действията на държавното управление са незадоволителни и безнаказаността е проблем.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР