България има ясен план след обявеното спиране на газа от

...
България има ясен план след обявеното спиране на газа от
Коментари Харесай

Петков: Ще има общи с ЕС ответни действия след спирането на газа

България има явен проект след оповестеното прекъсване на газа от съветската компания " Газпром ", българското държавно управление е квалифицирано за този сюжет и няма да има понижаване на подаването на газ за консуматорите по никакъв метод. Това разгласи преди съвещанието на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков. По думите му Министерство на енергетиката има явен проект, в това число за различни източници, и той ще бъде разгласен още през днешния ден от министъра на енергетиката пред кабинета по време на втората част на съвещанието.

" Спирането на газа е жестоко нарушаване на контракта и шантаж за потребление на извъндоговорен проект за погашение в рубли за трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито визира българите. Ние няма да се поддадем на сходен рекет ", разясни той.

Премиерът назова дейностите още " едностранно изнудване " и изясни какви са подхванатите все още дейности.

На първо място се преглеждат всички контракти, в това число за пренос. На второ място тази заран Кирил Петков е провел диалог с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, от който е станало ясно, че юни месец към този момент има физическа подготвеност за стартиране на газовата връзка, както се разисква и диверсификация през полутечен газ. За задачата поддържат връзка двамата министри на енергетиката.

Петков е провел диалог и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. От диалога е получено удостоверение, че едностранното нарушение на контракта сред " Газпром " и България не е проблем единствено на България, а на целия Европейския съюз и ще има общи ответни дейности.

Министър-председателят не пропусна да подлага на критика ГЕРБ. " Виждаме политиката на ГЕРБ до каква степен ни докара след милиардите пари за " Турски поток ": Нямаме диверсификация, нямаме изхарчени 3 милиарда лева за това и имаме джип на " Аркад " в гаража на госпожа Арнаудова ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР