България има шансове за газово трасе, тъй като географски е

...
България има шансове за газово трасе, тъй като географски е
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Икономическият ни модел е изчерпан

България има шансове за газово трасе, защото географски е на кръстопът. Страната ни е с безупречна известност като транзитьор на газ. Това също е от голямо значение. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

„ Когато приказваме за газ, като потребител сме дребни. На първо място би трябвало да бъде националният интерес. През последните години газовите трасета зависят от политиката. Трябва да сме подготвени за всички сюжети “, сподели той.

„ България има няколко целта, когато приказваме за газопреносната мрежа. Не би трябвало да разрешаваме да имаме газова рецесия, планът би трябвало да е стопански преференциален и да има изгода “.

„ Българското държавно управление не работи под напън. Не се поддаваме на подобен “, безапелационен бе Дончев.

„ Темпът на повишаване на стопанската система с 3 % на годишна база, е добър. От позиция на българите обаче той е доста болнав. Колкото по-висок е той, толкоз по-бързо ще порастват и приходите. Трябва да гледаме малко по-напред. Аз настоявам, че този стопански модел, който имаме е привършен. Той ни е дал доста през последните 10 години. Научихме се какво е пазарна стопанска система с всички позитиви и негативи. Трябва да се опитаме да вършим по-скъпи неща. Няма по какъв начин да си богат, в случай че продаваш евтини неща “, акцентира Томислав Дончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР