България има потенциал да се превърне в европейски хъб за

...
България има потенциал да се превърне в европейски хъб за
Коментари Харесай

Министър Богданов: България има потенциал да се превърне в европейски хъб за съхранение на енергия

България има капацитет да се трансформира в европейски хъб за предпазване на сила. Това разгласи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов по време на Българо-корейски енергиен конгрес, отдаден на възстановяване на съдействието в областта на устойчивата енергийна промяна и енергийната сигурност, предадоха от Министерството .

На събитието, проведено от " Атлантическия клуб ", участва новоназначеният дипломат на Република Корея у нас доктор Джонгин Бе, министри от държавното управление, депутати, енергийни специалисти и други

Според министър Богданов страната ни разполага с фрагменти, инфраструктура, стратегическо местонахождение и благоприятни условия, които, в случай че използваме, могат да я утвърдят като хъб за развиване на системи за предпазване на сила в Европа и технологии на бъдещето. " Процесът на декарбонизацията е сложен преход, само че той е и опция за нововъведения, за вложения и икономическо развиване “, сподели още министърът.

Богданов беше безапелационен, че държавното управление и обществото би трябвало да оказват помощ на бизнеса в този преход, тъй като той е интензивният състезател в него. Министърът подчертава на това, че страната може да окаже поддръжка с политики и разнообразни типове финансиране.

По време на форума Богдан Богданов напомни, че България е останала енергийно постоянна, макар комплицираните условия през предходната година.

" Декарбонизацията би трябвало да се случи, би трябвало да изпълним енергийната промяна “, сподели министърът.

В рамките на събитието избраният за новоназначеният корейски дипломат у нас разгласи, че алтернативите пред устойчивия зелен преход повече не могат да бъдат отлагани. Той напомни, че България е пионер в потреблението на слънчева сила и разгласи, че страната му ще се радва да си сътрудничи с нас в сферите на производството на зелен водород и в бранша на нуклеарната енергетика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР