България има нужда от вас. С тези думи началникът на

...
България има нужда от вас. С тези думи началникът на
Коментари Харесай

Мутафчийски пред ученици: България има нужда от вас

България има потребност от вас . С тези думи началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски , д.м.н., FACS се обърна към възпитаници от столични учебни заведения, които се включиха в Дните на отворени порти за кариерно развиване във ВМА.

Целта на самодейността е да се показват опциите за образование и реализация по специалности „ Военен доктор “ и „ Военна здравна сестра “.

" Радвам се, че виждам толкоз доста блестящи погледи против мен. ние търсим млади и амбициозни хора, които гледат далеко в бъдещето, които се интересуват да бъдат най-хубавите и то на международно равнище. Нашата цел не е да се конкурираме с другите лечебни заведения в България. Ние от дълго време сме водачи. Затова и поканихме вас, които представлявате елитните образователни заведения, тъй като вие сте амбициозни хора, които отговаряте на нашия профил ", акцентира началникът на ВМА.

Той разясни, че упоритостта на управлението на лечебното заведение е да приготви качествени медицински офицери и сержанти, които да дават отговор на спецификата на ВМА.

" ВМА е неповторима конструкция, тя е формирана от 7 лечебни заведения, които са ситуирани стратегически в разнообразни елементи на България, тъй че да се обезпечава качествено лекуване на всеки български военнослужещ, без значение къде се намира . Същото се отнася и за нашите цивилни пациенти, които съставляват към 90% от всички наши пациенти ", разясни още генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Пред зрелостниците той показа структурата на Академията, нейните диагностични и лечебни благоприятни условия на международно равнище.

" Нашата активност се простира отвън рамките на всичко, което естественият жител си показва и поради това ВМА постоянно е на първа линия с най-подготвените фрагменти, които са подготвени да реагират в тежка обстановка, без значение дали става дума за естествено бедствия, повреда, произшествия и други с голям брой потърпевши ", съобщи той.

" Затова нашите вложения са с изключение на в затвърждаването ни като най-хубавата и високотехнологична болница в България и в развиването на нашите фрагменти. С концепцията за милитаризация на ВМА стартирахме плана „ Военен доктор ” през 2017 година и доста държим на неговото развиване. Искаме, когато се обърнем обратно, да кажем: Тези хора ние ги отгледахме и то добре. Те са обречени да бъдат най-хубавите, ние няма да допуснем да бъдат посредствени. Военната работа е предизвикателство, а да си боен и доктор по едно и също време – двойно по-голямо. Затова ние ще им дадем най-хубавите условия, с цел да се осъществят, разяснява още началникът на ВМА и добави: Независимо от това какво ще изберете да учите и да се развивате, върнете се тук. България има потребност от вас! ", добави още Мутафчийски.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР