България има много проблеми, но конституцията е най най-последният ни

...
България има много проблеми, но конституцията е най най-последният ни
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Политическа щета ще има и за ГЕРБ-СДС, и за ПП-ДБ, въпросът е какъв ще е мащабът

„ България има доста проблеми, само че конституцията е най най-последният ни проблем. Конституция се трансформира постепенно, деликатно, обществено. Конституцията не е училищен бележник и да скъсаш едната страница и да напишеш бележки на другата страница. Нe ни е това казусът и фактът, че се захващат и се пробват да ни убедят, че това е значимо, приказва за гузна съвет и маневриране “, сподели социологът Кънчо Стойчев пред бТВ.

„ Виждам едно извънредно благополучие. Хората са безпределно щастливи от това, което се случва, тъй като рядко се следят сходни лупинги в политиката – две партийни групи се бореха на изборите, след което плеснаха с ръце и се прегърнаха. Няма крокодили вегетарианци, а ние имаме пред себе си едно тресавище с доста крокодили. Не ние проблем държавното управление, а в Народното събрание и в една безкрайна непоследователност и главозамайване “, добави Стойчев.

" Щета няма по какъв начин да няма и за едните, и за другите. Въпросът е какъв ще е мащабът за първата и за втората. Струва ми се, че обединението ПП-ДБ ще е по-тежко ударена, тъй като тяхното съображение за битие беше да се приключи моделът ГЕРБ, да не се позволява ГЕРБ във властта. При ГЕРБ вредата ще бъде по-малка. Борисов в дните преди изборите даде да се разбере, че се отивам към форма за договаряния с ПП-ДБ ", сподели политологът Димитър Ганев.

„ Политическа партия и Демократична България ясно си дадоха сметка, че в случай че не стане тази структура се отива на нови избори. Новите избори за тях бяха неприятен сюжети, тъй като дистанцията им с ГЕРБ щеше да се усили, те щяха да са в по-лоша преговорна позиция. ГЕРБ видяха няколко позитива за себе си. Излизат от политическата изолираност. ГЕРБ излиза без основни съперници на локалните избори ", предвижда Ганев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР