България и Унгария направиха нов приятелски жест към Русия.България и

...
България и Унгария направиха нов приятелски жест към Русия.България и
Коментари Харесай

България и Унгария с нов жест към Путин: Единствени в ЕС не подкрепиха изваждането на Русия и Беларус от Олимпийските игри в Париж

България и Унгария направиха нов другарски жест към Русия.

България и Унгария са единствените страни от Европейския съюз, които не поддържат изваждането на съветски и беларуски спортисти от Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Това стана ясно, откакто бяха оповестени над 30-те страни, които през вчерашния ден изпратиха писмо до МОК с гледище за наказания. Реакцията идва като отговор против проектите на централата да разреши присъединяване на спортисти от Русия и Беларус, които обаче да се състезават под безпристрастен байрак. Списъкът бе разгласен от " Би Би Си ", написа дир.бг.

В позицията, за която Dir.bg осведоми още през вчерашния ден, се декларира безапелационна поддръжка за настояването на Украйна за протест на игрите, в случай че руснаци и беларуси получат зелена светлина.

Все още публично решение по проблема няма, като президентът на МОК Томас Бах съобщи, че организацията му е изправена пред огромна алтернатива.

Освен това, имаше неизясненост за това кои тъкмо страни са в листата на готвещите протест на Олимпиадата, в случай че МОК не се съобрази с настояването им.

Сред съперниците на Русия и Беларус са Франция - хазаин на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 година, Япония - хазаин на Олимпийските игри през 2021 година, Италия - хазаин на Зимните олимпийски игри през 2026 година, и Съединени американски щати, които ще бъдат домакини на Летните олимпийски игри през 2028 година

Австралия не беше подписала съглашението, само че представител на австралийското министерство на спорта съобщи пред Ройтерс, че става въпрос за административна неточност и държавното управление е съгласувало възбраната за присъединяване на спортистите.

От листата излиза наяве също, че България и Унгария единствени от Европейски Съюз не са измежду подписалите се.

Като няма публична информация нито от БОК, нито от Министерството на младежта и спорта кой и за какво е взел сходно решение.

Ето всички страни, настояващи за наказания против съветски и беларуски спортисти:

Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Исландия, Ирландия, Италия, Япония, Република Корея, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Обединеното кралство, Съединени американски щати. Източници: " 24 часа ", corner.dir.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР