България и Турция ще останат надеждни транзитни маршрути за доставка

...
България и Турция ще останат надеждни транзитни маршрути за доставка
Коментари Харесай

Сиярто: България и Турция са надеждни транзитни маршрути за доставка на газ за Унгария

" България и Турция ще останат надеждни директни направления за доставка на газ за Унгария, гарантиращи енергийната сигурност на страната ". Това е декларирал унгарският външен министър Петер Сиярто след двустранни диалози с българския и турския президент Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган в коридорите на дипломатическия конгрес в Анталия, предават MTI и Hungary Today .

" Двете страни играят значима роля в обезпечаването на доставките на газ за Унгария, което сигурно ще остане по този начин, като се има поради, че Унгария към този момент получава газ от Русия през Турция, България и Сърбия ", е допълнил Сиярто.

" И българският, и турският президент показаха ясна позиция и дадоха обещание, че техните страни ще обезпечат благонадежден директен маршрут за нас през идващите години ", е показал още Сиярто.

Унгарският външен министър е приветствал обстоятелството, че е подписано съглашение с Турция, съгласно което страната ще достави 275 милиона кубически метра газ на Унгария през второто и третото тримесечие на тази година. Сиярто е подчертал, че Унгария ще бъде първата страна, след съседката си Турция, която ще внася турски газ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР