България и Северна Македония пишат в момента европейска, евроатлантическа и

...
България и Северна Македония пишат в момента европейска, евроатлантическа и
Коментари Харесай

Зоран Заев пред bTV: В момента пишем европейска, евроатлантическа и братска история

България и Северна Македония пишат сега европейска, евроатлантическа и братска история, която би трябвало да остане за бъдещите генерации. Това разяснява особено за bTV македонския министър председател Зоран Заев.

Той е на публично посещаване в София през днешния ден. Преди да се срещне със служебния министър председател Стефан Янев и президента Румен Радев, той посети централите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, и беседва с водачите на двете партии – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

„ Добри срещи направихме с двете най-големи партии в България. Приятелски сме настроени и това е основата на опцията нашето другарство да пораства. Ние сме приятелски народ и можем да си оказваме помощ, можем да се грижим за ползите и двете страни, само че и на целия Балкански район.

Тепърва следват срещите с вашето държавно управление, с премиера, с президента, само че за нас беше значимо и Българска социалистическа партия, и ГЕРБ да знаят детайлите, да ги осведомяваме, че желанията ни са за положително.

Важно е да изпратим обръщение за другарство и това че сме приятелски нации и можем да изпратим деликатно обръщение на младежите. На тях ще оставим бъдещето и каквато история това е наша отговорност на всичките дружно “, разяснява македонският министър председател.

Той разгласи още, че се надява да се възвърне „ хубавата атмосфера “ от интервала след подписването на Договора за добросъседство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР