България и Румъния ще съчетаят усилия в помощ за Украйна

...
България и Румъния ще съчетаят усилия в помощ за Украйна
Коментари Харесай

Ето какво се договориха премиерите на България и Румъния

България и Румъния ще съчетаят старания в помощ за Украйна, това съобщи на конференция пред медиите министър председателят на Румъния Николае Чука след срещата с българския му сътрудник Кирил Петков.

" Започнахме нашия диалог като тръгнахме от подтекста на сигурността. Петков пристигна в Букурещ след визитата си в Киев. И двамата бяхме тази седмица в Киев. Това беше доста положително време, в което успяхме да дискутираме нашествието на съветските бойци в Украйна”, сподели Чука.

" Отново потвърдихме дружно поддръжката за независимостта и интегритета на територията на Украйна и дружно усетихме експанзията на съветските въоръжени сили и най-много военните закононарушения и жестокости, които доведоха до гибел на жители, дами, деца, разрушение на лечебни заведения и учебни заведения, неоправдани, непровокирани и незаконни”, добави той.

" Искам да благодаря за гостоприемството и за другарството. Днес нашето държавно управление пристигна в Букурещ от три места - Киев, Брюксел и Баку. Това потвърждава усилената работа, която всички ние имаме по провокации - енергийна рецесия, война в Украйна, очертаваща се по-късно продоволствена рецесия, ето за какво е толкоз значимо през днешния ден България и Румъния да не са единствено положителни съседи, само че и положителни сътрудници. Набелязахме съответни стъпки с съответни периоди, изясни министър председателят Кирил Петков.

По-рано през днешния ден беше подписано Споразумението сред държавното управление на България и държавното управление на Румъния за откриването на българо-румънска граница на граничен контролно-пропускателен пункт Русе – Гюргево – ферибот.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР