България и Румъния ще работят съвместно за постигане на заложените

...
България и Румъния ще работят съвместно за постигане на заложените
Коментари Харесай

Зам.-министър Георги Тошев: България и Румъния ще работят за устойчиво стопанисване на горите

България и Румъния ще работят взаимно за реализиране на заложените на европейско и национално равнище политики за устойчивото стопанисване и запазване на горите. Това сподели зам.-министърът на земеделието и храните Георги Тошев при подписването на Меморандум за съгласие сред двете страни, което се състоя на територията Държавно ловно стопанство „ Воден-Ири Хисар “.

Предвижда се български и румънски лесовъди да покачат напъните си за осъществяване на съответни действия, свързани с дейна обмяна на информация и най-хубави практики, както и осъществяване на общи планове в региона на горското и ловното стопанство. Особено внимание бе обърнато на опазването на богатото горско биоразнообразие и ръководството на ловните запаси. След подписването на документа господин Николаеску изрече убеденост, че са сложени главните на едно бъдещо ползотворно съдействие.

Меморандумът за съгласие сред българските и румънските горски управляващи бе подписан от шефа на Северозападно държавно дружество - Враца инж. Веселин Нинов, шефа на Северноцентрално държавно дружество - Габрово инж. Иван Недков и шефа на Североизточно държавно дружество - Шумен инж. Симеон Давидков. От румънска страна документът се подписа от генералния шеф на националната горска администрация „ Ромсилва “ Даниел Николаеску.

Заместник-министър Тошев пожела на лесовъдската гилдия от двете страни сполучливо съдействие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР