„България и Румъния са не само близки съюзници в НАТО,

...
„България и Румъния са не само близки съюзници в НАТО,
Коментари Харесай

Заков в Букурещ: Имаме споделената отговорност заедно да гарантираме сигурността в региона

„ България и Румъния са освен близки съдружници в НАТО, само че и близки съседи. Ние имаме споделената отговорност дружно да подсигуряваме сигурността в района “.

Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков след срещата със своя сътрудник - министъра на националната защита на Румъния Василе Дънку. Разговорите се организираха в Букурещ.

Двамата министри са разискали усложнената среда за сигурност в Черноморския район след съветската експанзия в Украйна. Министър Заков заяви, че българската делегация идва от Киев, където са видели ужасни опустошения, породени от войната. „ Ние би трябвало да работим дружно за сигурността на нашите народи “, акцентира той.

На срещата министрите на България и Румъния са обменили отзиви по тематики от дневния ред на Алианса, по които ще бъдат взети решения на срещата на върха на НАТО през юни в Мадрид.

Според двамата министри двустранните връзки в региона на защитата навлизат в нов стадий на интензивно развиване. „ Готови сме да работим дружно за сигурността на района, за сигурността на нашите нации. Ще продължим взаимното присъединяване в многонационални учения за повишение на оперативната съгласуемост на нашите въоръжени сили “, уточни министър Заков. Той е срещнал своя хазаин с построяването на многонационалната бойна група на територията на България.

Министър Драгомир Заков и министър Василе Дънку са разискали още развиването на самодейностите в региона на районното съдействие, както и бъдещото взаимно взаимоотношение по линия на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР