България и Република Кипър търсят възможности за увеличаване на търговския

...
България и Република Кипър търсят възможности за увеличаване на търговския
Коментари Харесай

България и Република Кипър заедно търсят излизане на трети пазари

България и Република Кипър търсят благоприятни условия за увеличение на комерсиалния продан, в това число посредством взаимно излизане на трети пазари .

Това е един от акцентите в диалозите сред премиера Бойко Борисов и неговия посетител - ръководителя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис. Двамата разговаряха в София, по време на формалното посещаване на кипърската делегация, оповестиха от Министерския съвет.

Членството в Европейския съюз е също доста солидна база за развиването на партньорството сред България и Кипър .

По време на диалозите сред Борисов и ръководителя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис в Министерския съвет двамата оцениха чудесно българо-кипърските връзки, които по думите им се развиват устойчиво, в дух на другарство и съдействие от установяването им до момента.

По думите на Борисов политическият разговор сред България и Кипър е извънредно потребен , тъй като стимулира дейната работа във всички сфери от съвместен интерес.

Премиерът се надява, че отсега нататък ще се разшири още повече спектъра на визити на отраслови министри сред двете страни .

Борисов посочи капацитета на подписаните през последните години двустранни съглашения в региона на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването.

Република Кипър е значим търговско-икономически сътрудник на България , означи още министър председателят Борисов и обърна внимание, че през последните години има постоянен растеж на двустранния стокообмен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР