България и още 20 страни подписаха Декларация за утрояване на

...
България и още 20 страни подписаха Декларация за утрояване на
Коментари Харесай

България и още 20 страни подписаха Декларация за утрояване на ядрените мощности

България и още 20 страни подписаха Декларация за утрояване на нуклеарните мощности до 2050 година. Документът е по концепция на съединените щати. Така стартира вторият ден от Конференцията за климата, наречена COP 28, която се организира в Дубай. Търсенето на решения за справяне с нездравословните излъчвания продължава в рамките Конференцията за климата в Дубай. Днес денят стартира с приемането на Декларация за тройно увеличение каузи на нуклеарната сила. Инициативата за документа е на Съединени американски щати. пред държавните водачи пратеникът на Съединени американски щати по въпросите за климата Джон Кери настоя за незабавни дейности.
„ Ние имаме доста значима цел. Ние би трябвало да понижим нездравословните излъчвания! Така можем да решим казуса. И би трябвало да влагаме, не споделям да се предаваме. Казвам да влагаме трилионите долари, които стоят в профил и търсят преференциални покупко-продажби, само че не желаят да се движат толкоз бързо, колкото е належащо ”, съобщи Джон Кери, специфичен делегат на Съединени американски щати за климата. Френският президент Еманюел Макрон също сложи акцент върху развиването на нуклеарните мощности. „ Ако желаете да съчетаете основаването на работни места, стратегическа автономност и суверенитет, и ниски въглеродни излъчвания - няма нищо по-устойчиво и надеждно от атомната сила. Ядрената сила се завръща ”, безапелационен е президентът на Франция.
Така групата от повече от 20 страни прикани нуклеарната сила, която създава света да бъде утроена до 2050 година Зад това застава и България.
„ Искам единствено да кажа, че България е мощен покровител на тази декларация на тази обща самодейност. Защо? Защото през днешния ден сме очевидци на историческо събитие. Обединяваме напъните си в опълчване на предразсъдъците към нуклеарната енергетика ”, акцентира българският президент Румен Радев.
Президентът добави, че останалите типове източници за придобиване на сила са положителни, само че са подвластни от прекалено много фактори като климата. „ Вярвам, че нуклеарната сила е решението. Не единствено тъй като е чиста и налична, само че и безвредна и надеждна. Ядрената сила дава и доставя суверенитет, автономност и сигурност за нашите общества и нашите държавни управления ”, добави Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР