България и Кипър са пример за ползотворно сътрудничество и заедно

...
България и Кипър са пример за ползотворно сътрудничество и заедно
Коментари Харесай

Президентът: България и Кипър заедно допринасят за сигурността в нашия регион

България и Кипър са образец за ползотворно съдействие и дружно способстват за сигурността в нашия район, сподели Румен Радев по време на церемонията по 

удостояването с медал " Мадарски конник " първа степен посланика на Република Кипър у нас Мариос Кундуридис, осведоми прессекретариатът на президента.

Държавното отличие е за цялостния принос на дипломата за развиването на българо-кипърските връзки.

" България и Кипър са образец за ползотворно съдействие, за общ метод към провокациите на Европейския съюз и способстват интензивно за мира, сигурността и стабилността в нашия район ", сподели Радев.

В словото си президентът открои дейната активност и поредните старания на дипломат Кундуридис за развиването на политическите, икономическите и културните връзки и разгръщането на връзки в дух на другарство и взаимноизгодно съдействие сред България и Кипър. Румен Радев акцентира и значителния принос на дипломат Кундуридис в сполучливото взаимоотношение сред България и Кипър по редица значими въпроси от дневния ред на Европейския съюз, измежду които противодействието против незаконната миграция посредством дейните връзки сред Министерствата на вътрешните работи на двете страни.

" В основата на нашите ползотворни връзки стоят дълбоките културни и исторически връзки сред нашите нации “, уточни президентът. Българската общественост в Кипър съставлява близо 25 хиляди души, а у нас работят значително кипърски жители, приключили образованието си в български университети. Днес близо 300 кипърски студенти са избрали да продължат висшето си обучение в България. " Това е един скъп мост, които ние ще продължим да развиваме “, съобщи президентът.

Посланик Мариос Кундуридис посочи, че връзките сред България и Кипър са учредени на взаимно почитание, споделени полезности и общи цели. Той открои доверието и приятелското отношение както сред държавните управления на двете страни, по този начин и сред народите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР