България и Израел планират да задълбочат партньорството си в развитието

...
България и Израел планират да задълбочат партньорството си в развитието
Коментари Харесай

България и Израел планират да задълбочат партньорството си в сферата на отбраната

България и Израел възнамеряват да задълбочат партньорството си в развиването на нови технологии, най-много в областта на защитата. Това стана ясно от срещата на министър председателите на двете страни Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху.

Българският министър председател е на тридневно посещаване в Израел. Получил поздравления за рождения си ден през днешния ден, Борисов върна комплимента на своя сътрудник, разказвайки по какъв начин го е описал пред българската делегация.

„ Казах им, в този момент ще видите един човек, който е международен гений в това да е най-хубав другар до камината при Тръмп и да е с президента Путин на парада в Москва”, изясни Бойко Борисов.

Нетаняху акцентира, че Израел в никакъв случай няма да не помни по какъв начин България е избавила евреите си по време на Втората международна война.

„ Ние в никакъв случай няма да забравим по какъв начин българите лежаха на влаковите релси, с цел да предотвратят депортирането на евреи от София”, сподели Бенямин Нетаняху.

Бойко Борисов предложи партньорство на Израел в защитата.

„ Ще беседваме дали не можем да създадем взаимно произвеждане в региона на защитата, ссобено в това извънредно съвременно и мощно оръжие, което са дроновете”, сподели министър председателят Борисов.

„ Време е всички европейски водачи да схванат, че Израел пази нашите общи ползи в Близкия изток, както в региона на сигурността, по този начин и в редица други области”, добави Нетаняху.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР