България и Израел могат да работят заедно в областта на

...
България и Израел могат да работят заедно в областта на
Коментари Харесай

България и Израел ще произвеждат дронове

България и Израел могат да работят дружно в региона на новите технологии, по-специално в защитата - за производството на дронове. Това си споделиха българският и израелският министър председател в Йерусалим.

Бенямин Нетаняху благодари на Бойко Борисов за спасяването на българските евреи и за общата работа против антисемитските настроения и тероризма. Българският министър председател разгласи, че се чака през септември в София и в Тел Авив да бъдат открити два идентични паметника в памет на избавените български евреи.

"Ние постоянно ще бъдем признателни на България, чиито жители са лягали на релсите, с цел да предотвратят депортацията на българските евреи. Оценяваме високо вашите старания за битката с антисемитизма, радикалния ислям и тероризма “. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху при посрещането на българския си сътрудник Бойко Борисов в Ерусалим.

Румен Радев се срещна с Нетаняху и Абас

Президентът на Израел пред Радев: Няма да забравим спасяването на евреите

"От името на всеки българин благодаря за това, че такава велика страна като Израел посредством своя министър-председател сподели: "Никога няма да забравим това, което българският народ направи за еврейския. Със спасяването на българските евреи от депортация, нашата страна се е опълчила на една страшна машина, каквато по това време е била фашистка Германия ", съобщи Борисов на взаимната конференция.

"За мен Израел е извънредно значим фактор за сигурността и стабилността в Близкия изток. С израелския министър-председател Бенямин Нетаняху през днешния ден ще обсъдим опцията за взаимно произвеждане в региона на защитата ", добави той.



В своето изявление министър председателят Бойко Борисов означи, че връзките сред Европейски Съюз и Израел не всеки път са били на нужната висота, като изрази вяра, че мирните съглашения, в които Израел е страна, ще се подпишат: „ Бенямин Нетаняху е световен водач, който умее да води умерена и уравновесена политика. България може да се похвали с сполучливо съдействие с Държавата Израел в областта на сигурността, медицината, новите технологии и други “, изясни Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов бе безапелационен, че в днешно време на България и на българския народ им се постанова да взимат доста тежки решения, само че историята помни едно такова решение, което би могло да се дефинира като героизъм. „ Със спасяването на българските евреи от депортация, нашата страна се е опълчила на една страшна машина, каквато по това време е била фашистка Германия “, акцентира министър председателят. Той благодари на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху за думите му, че Израел в никакъв случай няма да не помни геройството на българския народ.

Израелският министър председател посочи, че неговата страна през годините постоянно е усещала поддръжката на България в интернационалните връзки. По думите на Бенямин Нетаняху, съществуването на деен политически разговор сред него и министър-председателя Бойко Борисов се отразява удобно и върху взаимоотношенията сред двете страни.

Българската делегация включва вицепремиера Томислав Дончев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и кмета на София Йорданка Фандъкова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР