България и Израел имат традиционно добри отношения в исторически план,

...
България и Израел имат традиционно добри отношения в исторически план,
Коментари Харесай

Израелските туристи имат подчертания интерес към дестинация България

България и Израел имат обичайно положителни връзки в исторически проект, което е добра основа за надграждане и увеличение на туристопотока в двете страни. Това сподели заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева на среща с министъра на туризма на Израел Йоел Развозов. Двамата разговаряха в границите на интернационалното туристическо ревю IMTM 2022 в Тел Авив. От своя страна, министър Развозов споделя, че България е перспективен пазар за страната му. 

В рамките на срещата са били разисквани опцията за подписване на съглашение сред България и Израел за съдействие в региона на туризма, както и организирането на взаимен бизнес конгрес. Заместник-министър Модева е връчила и писмо-покана до министър Йоел Развозов за публично посещаване в България през тази година от името на министър Проданов.

В Тел Авив заместник-министър Модева е провела работни срещи с представители на бизнес средите в туристическия бранш. С посланика на България в Израел Румяна Бъчварова и екипа ѝ са дискутирани и бъдещи вероятности пред българския туризъм в Израел, като се начертаха съответни стъпки и проект за деяние. Делегацията е взела присъединяване в проведената от Министерството на туризма на Израел конференция " Иновации и нови технологии в туризма ".

IMTM е най-старото туристическо ревю в източно-средиземноморския район на Израел. По значение то се подрежда на едно от първите места измежду интернационалните тържища в района, като се следи непрестанно нарастване на броя на изложителите, професионалните гости и крайните консуматори, защото измежду страните в района Израел е с най-вече туристически пътувания годишно.

Министерството на туризма провежда представянето на страната ни като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимна и лятна отмора, благоприятни условия за водолечение, за осъществяване на културно-познавателни турове, за пътувания за развлечения и други.

Израелските туристи имат подчертания интерес през годините към дестинация България. Те главно реализират пътувания до страната ни, като търсят атрактивни и преференциални предложения, водолечение, съчетано с отмора на море или ски почивка, обиколни турове за запознаване с културните обичаи и посещаване на дестинации, свързани със мемоари за еврейската история и просвета.

През предходната година у нас са гостували 53 192 израелски туристи, като е маркиран спад от 0.8% по отношение на пандемичната 2020-а.

През януари тази година общо 5237 индивида от Израел са посетили България, като 5028 от тях са били у нас за отмора и на екскурзия.

Заедно с това 73 изралески жители са пътували до страната ни със служебна цел. Числата от двустранната търговия демонстрират спад от 0.6% в българския експорт, който е бил за 18 млн. лв.. В същото време вносът на израелски артикули е повишен 14% до 5.7 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР