България и Хърватия заедно имат решаваща роля за утвърждаването на

...
България и Хърватия заедно имат решаваща роля за утвърждаването на
Коментари Харесай

На „Дондуков“ 2 още ври и кипи от важни срещи!

България и Хърватия дружно имат решаваща роля за одобряването на европейската вероятност, мира и икономическия разцвет на Балканите. Задълбочаването на двустранните връзки сред София и Загреб и съдействието им в границите на Европейския съюз създават атмосфера на добросъседство в района и са тласък за страните от Западните Балкани за реализиране на значими промени. Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна със заместител министър-председателя и министър на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия Давор Иво Щир, оповестиха от прессекретариата на президента. Румен Радев и Давор Иво Щир дадоха висока оценка на партньорството сред България и Хърватия при формулирането на общи позиции в границите на Европейския съюз и в региона на туризма и сигурността.


Двамата се оповестиха за усилване на двустранното съдействие за възстановяване на инфраструктурата и енергийната съгласуваност на Балканите, както и за поощряване на комерсиалния продан сред двете страни.

„ Благодарение на отличните си връзки България и Хърватия работят интензивно, с цел да бъде пътят към европейската интеграция на страните от Западните Балкани отворен, а демократичното им развиване – главен приоритет “, съобщи по време на срещата Давор Иво Щир и пожела триумф на страната ни като ръководител на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР