България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно

...
България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно
Коментари Харесай

Премиерът се похвали с доброто партньорство със Световната банка

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което продължаваме да развиваме.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Управляващия и основен административен шеф на Групата на Световната банка Шаолин Янг.

По време на диалога Борисов посочи поддръжката на българското държавно управление за основаването на Център на Банката за споделени услуги в София.

Премиерът означи преимуществата, които открояват страната ни и я трансформират в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местонахождение, стабилната политическа и икономическа среда, съществуването на висококвалифицирана работна ръка, доста положителната инфраструктура.

Премиерът Борисов изрази вяра, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има позитивно въздействие за българската стопанска система. По думите му това ще надгради капацитета в браншове с висока добавена стойност и ще обезпечи работни места за високотехнологични експерти.
 Офис на Световната банка у нас набира ИТ експерти
Офис на Световната банка у нас набира ИТ експерти

До 5 години ще бъдат разкрити над 300 работни места

Той акцентира още, че наличието на авторитетна организация в лицето на Световната банка в България ще издигне в допълнение престижа на страната ни пред интернационалната инвеститорска общественост като атрактивна дестинация за бизнес и вложения.

През април тази година Министерският съвет утвърди Споразумението сред българското държавно управление и Световната банка основаването на неин център в София за споделени услуги. След като беше подписано във Вашингтон и утвърдено от Народното събрание, Споразумението към този момент е в действие.

Центърът в София ще обезпечи опция за непрекъсваемост на дейностите по даване на услуги в региона на осведомителните технологии, финансовия мениджмънт и ръководството на човешките запаси.

Предвижда се в него да бъдат ангажирани огромен брой ИТ експерти и други висококвалифицирани специалисти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка, и ще бъдат ангажирани с създаването на артикули с висока добавена стойност.

Реализацията на плана ще се реализира поетапно. Началната фаза започва през сегашния месец юли, а цялостният потенциал от над 300 заети места се възнамерява да бъде доближат в петгодишен период.
 София приема втория офис за споделени услуги на Световната банка
София приема втория офис за споделени услуги на Световната банка

В него ще бъдат наети към 200 чиновници

По-късно Борисов взе участие в откриването на офиса на Световната банка в София . В словото си той още веднъж изрече възхищението си от IT експертите, сходно на вчерашното му определение за хакера - магьосник.

Той увери бизнеса, че държавното управление ще работи с всички сили за възстановяване на икономическата среда, индустриалните зони и се радва на привличането на огромни и постоянни вложители от Запада. Борисов даде за образец оповестения победител ва състезанието за концесия на летище " София ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР