България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно

...
България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно
Коментари Харесай

Борисов убеждава Световната банка, че сме атрактивна дестинация за инвестиции 

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което през днешния ден продължаваме да развиваме, съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с ръководещия и основен административен шеф на Групата на Световната банка Шаолин Янг. По време на диалога в Министерския съвет Борисов посочи поддръжката на българското държавно управление за основаването на Център на Банката за споделени услуги в София.

Премиерът уточни преимуществата, които открояват страната ни и я трансформират в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местонахождение, стабилната политическа и икономическа среда, съществуването на висококвалифицирана работна ръка, доста положителната инфраструктура. Според него установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има позитивно въздействие за българската стопанска система. Това ще надгради капацитета в браншове с висока добавена стойност и ще обезпечи работни места за високотехнологични експерти. В допълнение, наличието на авторитетна организация като Световната банка в България ще издигне в допълнение престижа на страната ни пред интернационалната инвеститорска общественост като атрактивна дестинация за бизнес и вложения.

През април държавното управление утвърди съглашението сред българското държавно управление и Световната банка основаването на неин център в София за споделени услуги. След като беше подписано във Вашингтон и утвърдено от Народното събрание, Споразумението към този момент е в действие.

Центърът в София ще предлага услуги в региона на осведомителните технологии, финансовия мениджмънт и ръководството на човешките запаси. Предвижда се в него да бъдат ангажирани огромен брой ИТ експерти и други висококвалифицирани и стимулирани специалисти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка, и ще бъдат ангажирани с създаването на артикули с висока добавена стойност. Реализацията на плана ще се реализира поетапно. Началната фаза започва през сегашния месец юли, а цялостният потенциал от над 300 заети места се възнамерява да бъде доближат в петгодишен период.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР