България и Германия ще си сътрудничат в намирането на зелени

...
България и Германия ще си сътрудничат в намирането на зелени
Коментари Харесай

Българските и германските фермери ще търсят общо решение за новите екоизисквания

България и Германия ще си сътрудничат в намирането на зелени практики. За това се договориха зам.-министърът на земеделието Вергиния Кръстева и Йоахим Руквид, президент на Асоциацията на немските фермери.

Кръстева акцентира, че в бъдещата Обща селскостопанска политика се подчертава върху опазването на околната среда. Досегашните зелени директни заплащания влизат в по този начин наречената конвенционалност за приемане на директни заплащания и следва новите еко схеми да надграждат настоящето равнище. Двамата се сплотиха към мнението, че новите зелени условия не би трябвало да основават усложнение за фермерите, с цел да са атрактивни за използване. Както е известно в предлагането на Европейска комисия за правилник, новите екологични практики са наложителни за страните членки, само че доброволни за земеделските стопани.

Българският зам.-министър посочи и значимостта от опазване на преходната национална помощ след 2020 година и увеличение на бюджета за обвързана поддръжка, като по този метод ще се поддържа непоклатимост в поддръжката на земеделските стопани. Йоахим Руквид акцентира, че упорстват за 2-годишен временен интервал със опазване на същите правила и схеми

Вергиния Кръстева организира среща и с Герхард Шветйе, президент на Селскостопанската камара на Федерална провинция Долна Саксония в Хановер. Двамата се договориха за продан на опит в региона на селското стопанство.

„ На прага на новата Обща селскостопанска политика, прехвърлянето на познания би трябвало да работи на положително равнище. България и Германия имат доста допирни точки в региона на земеделието и бихме взаимствали от Вас положителни практики посредством образование на наши специалисти “, сподели заместник-министър Кръстева. От своя страна Герхард Шветйе срещна зам.-министър Кръстева със структурата и функционалностите на Земеделската камара и изрази подготвеност за взаимна работа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР