България и Армения имат отлично партньорство, активен и конструктивен диалог,

...
България и Армения имат отлично партньорство, активен и конструктивен диалог,
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с председателя на Националното събрание на Армения

България и Армения имат чудесно партньорство, деен и градивен разговор, както и капацитет доста да надградят двустранното икономическо и капиталово съдействие.

Около тази позиция се сплотиха президентът и ръководителят на Националното заседание на Република Армения Ален Симонян, оповестиха от прессекретариата на президента. Двамата организираха среща на „ Дондуков “ 2 като част от формалното посещаване на Симонян у нас. По време на диалога президентът Радев открои интереса на страната ни за следващо усилване на комерсиалния продан и на вложенията в Армения, както и смисъла на разширението на транспортната, енергийна и цифрова съгласуваност в района. Държавният глава акцентира и смисъла на основаната през 2022 година Арменско-Българска търговско-икономическа камара, която дава спомагателни принадлежности за съдействие сред бизнес средите на двете страни. 

Двамата означиха вековните исторически и културни връзки сред българи и арменци, които са отлична основа за задълбочаване на съдействието в областта на образованието посредством по-интензивен продан на студенти и научни служащи. Това е най-хубавият път за свързването на нашите стопански системи и за повече вложения, уточни президентът Радев. 



Държавният глава уточни и изключителния принос, който има огромната арменска общественост в нашата страна за развиването на връзките сред България и Армения и нейното интензивно присъединяване в публичния, стопански и културен живот у нас. 



България ще продължи да работи и за усилване на партньорството на Европейския съюз с Армения, акцентира още президентът на срещата си с Ален Симонян. По време на диалога бяха разисквани и настоящи въпроси, свързани с търсенето на благоприятни условия за постигането на резистентен мир, сигурност и непоклатимост в района на Южен Кавказ.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР