България Гръцкият външен министър с остро послание към Турция Това

...
България Гръцкият външен министър с остро послание към Турция Това
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър с остро послание към Турция

България Гръцкият външен министър с остро обръщение към Турция Това стана по време на взаимна конференция с българския външен министър Екатерина Захариева, която е на посещаване в Атина 27 юли 2020, 16:45  Гръцкият външен министър с остро обръщение към Турция Източник: ЕПА/БГНЕС
стро обръщение към Анкара насочи през днешния ден гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас след срещата си с българския външен министър Екатерина Захариева в Атина, заяви телевизия Скай.

"Гърция няма да одобри приключен факт във връзка с суверенитета и суверенните си права. Желанието ми беше да показва изцяло ясно гръцката позиция по този въпрос пред госпожа Захариева, както и пред останалите си събеседници ", е декларирал Дендиас.

"Говорихме за продължаващите турски нарушавания в района, в Егейско море и в Източното Средиземноморие. За държанието на Турция, което нарушава интернационалното право и резолюциите на Съвета за сигурност на всички места в нашия регион. Спрямо Кипър, Сирия и Ирак ", е споделил още гръцкия външен министър.

Kathimerini: Гръцкият флот е в нараснала подготвеност поради турски сондажен транспортен съд

Анкара: Исканията на Гърция опонират на интернационалното право

От своя страна Захариева е изразила цялостната взаимност на България към Гърция и Кипър, като е подчертала, че ескалацията на напрежението в югоизточната част на Средиземно море крие опасности за целия Европейски Съюз, оповестява телевизия Скай.

Българският външен министър е на посещаване в Атина. По-рано гръцката организация АНА-МПА.съобщи, че Захариева е разговаряла с президента на Гърция Катерина Сакеларопулу, с премиера Кириакос Мицотакис и с външния министър Никос Дендиас.

I met with #Bulgaria DPM&FM @EzaharievaMFA @GreeceMFA. A visit highlighting strong bilateral ties & excellent level of cooperation as
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР