България Еър посрещна на 24 август вторият си самолет А220

...
България Еър посрещна на 24 август вторият си самолет А220
Коментари Харесай

България Еър получи втори чисто нов Airbus само за два месеца

" България Еър " посрещна на 24 август вторият си аероплан А220 от поръчката си за общо 7 нови самолета Airbus. Точно в 00:55 часа LZ-LON кацна на летище София след два поредни полета от индустриалния център на Airbus в Мирабел до Осло, а по-късно и от Осло до София.

Авиокомпанията продължава обновлението на своя флот с нови, по-екологични и съвременни самолети от фамилията на Airbus, които дават високо равнище на комфорт на пасажерите в бизнес класа и икономична класа, а също по този начин имат доста по-нисък отпечатък върху околната среда спрямо предшествениците си.

LZ-LON е вторият аероплан от по-голямата трансформация A220-300. Първият модел от този вид LZ-ROM дойде през юни и към този момент извършва постоянни полети по вътрешни и интернационалните линии. До края на годината се чака доставката на още един чисто нов аероплан А220-300.

С подмяната на своя самолетен парк " България Еър " още един път затвърждава тактиката си за разрастване на портфолиото от предлагани услуги и рационализиране обслужването в интерес на пасажерите и техния комфорт.

Новите самолети от вида А220-300 разполагат с 8 места в бизнес класа и 135 в икономична. Нестандартната настройка на седалките 3 на 2 обезпечава по-широка пътека и 80% настаняване на пасажерите на желаните седалки до прозорец или пътека. Други огромни преимущества са по-широките седалки в бизнес и икономична класа, USB портовете за зареждане електронни устройства и увеличеният размер на багажните отделения. Големината на илюминаторите са увеличени с 50% спрямо предшествениците А320, което подсигурява по-светла и уютна кабина, откъдето се разкрива невероятна панорама от 10 000 м височина.

Airbus А220 е с 25% по-нисък разход на гориво, нездравословните излъчвания са понижени с 25%, а шумовият отпечатък е с 34% по-нисък по отношение на предходното потомство самолети. Това прави A220 извънредно подобаващ за летища наоколо до градски елементи, а употребата на самолетите е още една крачка напред в осъществяването на зелената политика на самолетната компания.

Очаква се незабавно след прекосяване през развой на регистрация вторият аероплан да влезе в комерсиална употреба и да обслужва пасажерите на " България Еър " по вътрешни и интернационалните линии.

Националният транспортьор предлага на своите пасажери комфортни часове за летни полети, които им дават повече благоприятни условия за обмисляне на свободното време. Пътниците имат бърза и лесна алтернатива за поръчка на спомагателен багаж и избор на място в самолета онлайн. Повече информация по отношение на всички предлагани спомагателни услуги можете да намерите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР