България е втората държава в Европейския съюз с най-голям дял

...
България е втората държава в Европейския съюз с най-голям дял
Коментари Харесай

Евростат: Българите са втори по бедност в ЕС

България е втората страна в Европейския съюз с максимален дял от популацията, изложен на беднотия и материални ограничения, пресмята Евростат. На първо място е сложена Румъния.

У нас 33,6% от хората попадат в категорията на застрашени от беднотия, до момента в който в северната ни съседка процентът е 35,8. На трето място е Гърция с 27,5%, а по-късно е Испания с 27%. През 2020 година 27,6 млн. души са били в тежко материално и обществено състояние, а 27,1 млн. души са живели в домакинство с ниска активност на труда. Евростат добавя, че един от всеки пет души в ЕС е заплашен от беднотия.

Около 5,9 млн. души, или 1,3% от общото население на Европейски Съюз, са живели в семейства, изпитващи по едно и също време и трите условия за беднотия, които са риск от беднотия, тежко материално и обществено лишаване и живеещи в домакинство с доста ниска активност на труда. Най-ниските дялове на хората, изложени на риск от беднотия, са регистрирани в Чехия (11,5 %), Словакия (13,8 %), Словения (14,3 %), Нидерландия (15,8 %) и Финландия (15,9 %).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР