България е водеща страна в Централна и Източна Европа по

...
България е водеща страна в Централна и Източна Европа по
Коментари Харесай

България заема и едно от челните места по прилагане на Google технологиите в образованието

България е водеща страна в Централна и Източна Европа по потребление на софтуерните решения, които платформата на Гугъл за образованието дава. Това стана ясно по време на среща сред министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и Уилям Флоранс,  началник на Гугъл Workspace за образованието в Централна и Източна Европа.
Прочетете още
Анализът е на софтуерния колос и се базира на разнообразни индикатори като брой сертифицирани преподаватели и обучители, брой Гугъл референтни учебни заведения и потребление на приложения като „ Гугъл Класна стая “. България е и преди всичко по брой учители на глава от популацията със международно приети документи за цифрови умения на софтуерната компания, стана ясно още по време на срещата.  Данните демонстрират, че към 500 учебни заведения и общо над 200 хиляди консуматори в страната ни употребяват интензивно опциите, предоставени от облачната платформа на компанията. По думите на Уилям Флоранс платформата е софтуерно решение, само че по-важното е, че капацитетът на технологията е да обезпечи еднакъв достъп до обучение, да подкрепи учителите и да насърчи новаторски практики за преподаване.

„ Ролята в световен мащаб на софтуерни компании, които дават свободен достъп до просветителни цифрови запаси е основен “, уточни проф. Цоков. По думите му е доста значимо да се насърчат учебните заведения, които демонстрират незадоволителни резултати на националните външни оценения, да работят по-активно с цифрови запаси. „ Искаме предпочитано да подкрепим учебните заведения с ниски резултати като ги подпомогнем с въвеждане на цифрови решения “, сподели още проф. Цоков като разясни, че инструментите на компанията са едно от вероятните и ефикасни решения.

Участниците в срещата разясниха по какъв начин дейното потребление на технологии предизвиква нововъведения в методите на преподаване. Флоранс акцентира, че всички виждаме връзката сред потреблението на технологии и новаторски практики на преподаване, само че към момента няма огромни проучвания за това по света. Това е огромна опция, защото в България съществува доста добра екосистема от Гугъл учебни заведения, в които се случват педагогичен нововъведения и практики.

Други значими акценти в диалога бяха навлизането на изкуствения разсъдък, образуване на взаимно събитие за показване на цифровите решения в образованието и методите за по-масовото им потребление у нас.

В срещата присъединяване взе и заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР