България е в подножието на пика на новата COVID вълна.

...
България е в подножието на пика на новата COVID вълна.
Коментари Харесай

От здравното министерство подсказаха, че учениците едва ли ще се разминат с онлайн обучението

България е в подножието на пика на новата Коронавирус вълна. Поддържаме плато в последните дни с 5000-6000 нови случая дневно. Това съобщи заместител здравният министър доцент Георги Иванов. По думите му " в случай че нямаме поддръжката на обществото мъчно ще преминем през тази вълна ". Георги Иванов прикани българите да заобикалят груповите събирания, в това число и през днешния ден на Ивановден.

Министерството слага акцент върху развиването и усилването на основаните от предходния министър Стойчо Кацаров коронавирус зони. Причина е, че съгласно разновидността Омикрон боледуването е по-леко и се чака натискът върху персоналните лекари да е изключително мощен. За да не се струпват доста пациенти при джипитата, коронавирус зоните би трябвало да работят добре и да поемат и вторичните прегледи на разболелите се.

Очакванията са обаче, че с разразяването на тази вълна са още веднъж ще се наложи да се премине към онлайн образование, по тази причина и ще се наблюдават прецизно учебните заведения. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си.

По думите му казусът с подправените зелени документи е сериозен. Към момента има 32 каузи за издаване на неистинен документи.

" Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, само че подкрепя за по-лекото протичане на болестта. Затова би трябвало да се имунизираме ", уточни още зам.-министърът на опазването на здравето.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР