България е удвоила офертата си към автомобилния концерн “Фолксваген“ в

...
България е удвоила офертата си към автомобилния концерн “Фолксваген“ в
Коментари Харесай

България предложи два пъти повече пари на “Фолксваген“ за завода

България е удвоила офертата си към автомобилния тръст “Фолксваген “ в опит да притегли компанията да построи цех за сглобяване на коли край София. Новото предложение е за увеличение на дотациите от 135 милиона евро до 260 милиона евро. Новината съответства с военната интервенция на Турция в Северна Сирия, която разколеба германците от желанието им да сключат контракт за осъществяване на инвестицията край Измир. Приключването на договорката е отсрочено за неопределен срок.

“За да обезпечи контракта за новия цех, страната е подготвена да удвои дотациите, които предлага “, написа немският ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung, базирайки се на изявление на някогашния президент Росен Плевнелиев.

“Намерихме метод да предложим на Volkswagen Group вместо 135 млн. евро 250 до 260 милиона евро ", споделя Пленелиев пред немската медия, представена от “Инвестор “. Плевнелиев е ръководител на Автомобилен клъстер България и лобира интензивно за построяването на завода на “Фолксваген “ в страната.

Германският вестник написа, че “перспективата немският авто тръст да построи новия си цех в Турция се изпарява с всеки изминат ден “ поради войната в Сирия.

“Картините, които виждаме от Северна Сирия, са ужасяващи ", споделя министър председателят на Долна Саксония Щефан Вайл (Социалдемократическата партия), който е член на борда на “Фолксваген “. Той сподели още: “Не мога да си показва, че при тези условия “Фолксваген “ ще се ангажира в Турция с инвестиция за милиард евро “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР