България е с отворена икономика и е в трайна рецесия.

...
България е с отворена икономика и е в трайна рецесия.
Коментари Харесай

Как евтините кредити оказват влияние на икономиката

България е с отворена стопанска система и е в трайна криза. Това затруднява продължителния напредък, високото търсене и предложение в рамките на страната. Икономиката ни е дребна и това неизбежно поражда спор сред ползване и външно търсене. Според финансовите консултанти на Minizaem.bg ниската цена на бързите заеми, нулевите лихви, промоционалните условия и другите облекчения играят огромна роля в конюнктурата на стопанската система. Този механизъм на ниски лихви на заеми подтиква потреблението и пазаруването на движимости, без значение дали става въпрос за домашен уреди или някакъв тип електроника, телефони и други

Как заемите оказват помощ на стопанската система?

Като част от Европейският съюз, нашите лихви са директно обвързани с Европейската централна банка. А тя работи за намаляване на лихвите в дълготраен проект, кото значи, че занапред ще се теглят повече заеми на по-ниски цени и с по-добри условия. Тези пари незабавно ще влизат в приложимост, тъй като никой не тегли заем, който да не употребява. В това число влизат бързите заеми, потребителските и даже ипотечните заеми. Те всички работят за увеличение на разноските, които едно домакинство прави. Когато хората могат да си разрешат по-лесно артикули за приложимост, могат да си разрешат по-лесно и да се нанесат в нов дом. Това подвига делът и на строителството и на пазаруването на към този момент издигнати парцели. В числа, растежът в България е 3.7% за 2019 година, като главен фактор не е повишеното произвеждане, а повишеното ползване.

Представете си, че желаете да си вземете нов телефон, само че не можете да го изплатите едновременно. Теглите един бърз заем и по-късно плащате 3 месеца вноските. Самото съществуване на сходна опция Ви разрешава да мислите за нов телефон и по какъв начин да се сдобиете с него. Стимулирането на търсенето е нещо, върху което кредитирането косвено, само че мощно въздейства. Същото се отнася и за нова прахосмукачка, тв приемник или турбо за колата. Кредитите са това, което ни разрешава да получим нещата, които желаеме още, когато си помислим за тях. Това е тъкмо противоположният механизъм на спестяването, което натрупа пари, които се обезценяват. При бързите заеми се заплаща рента, тъй като от компанията заемодател са ни обезпечили парите, които желаеме незабавно и без доста непотребна документи.

Получили сме новата облага и сме платили за нея. Парите отиват при търговеца, който също ги изхарчва за някаква стока или услуга. Държата получава Данък добавена стойност, което влиза в бюджета за идващите месеци и по този начин, потреблението подтиква стопанската система.

Друга вероятност пред стопанската система в България е делът на незаетите, който занапред би трябвало да бъде понижен. За да се получи това обаче, би трябвало да се работи в допълнение в тази тенденция. За огромна наслада, бизнес средата в страната по никакъв начин не е неприятна. Нарастват вложенията и от непознати компании, които влагат средства да наемат български личен състав. Това покачва заетостта с прилични темпове. Факт е, че огромна част от младото население не работи и не си търси работа. Ако тази наклонност се резервира, може да подейства, като спирачка на развиването на стопанската система.

Положително може да повлияе ниският лихвен %, който да разреши на дребните и междинните бизнеси да вложат пари в наемането на още личен състав, наем на нови пространства, разширение на производството и услугите. Бизнес заемите пък с положителни условия могат да оказват помощ на компании, които изпитват някакви моментни усложнения. Друг вид за в допълнение финансиране са европрограмите, които ще продължат да бъдат желани от дребните и междинни предприятия.

Безспорно стопанската система е доста комплицирано нещо и се вземат поради не един или два фактора. Ако обаче следим деликатно размера на лихвите, потреблението, износът на артикули и заетостта, можем да придобием някаква визия какво ще ни чака, като развиване. България има положителни предпоставки за дълготрайно развиване, въпреки то да стартира с нараснало ползване, в случай че наклонността навлезе и в останалите браншове, тогава напълно умерено можем да чакаме дълготрайни позитиви за стопанската система.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР