България е поканена да стане пълноправен член на най-голямата организация

...
България е поканена да стане пълноправен член на най-голямата организация
Коментари Харесай

България е поканена за член на най-голямата европейска земеделска организация

България е поканена да стане пълновръстен член на най-голямата организация на земеделските производители в Европейски Съюз – „ Копа Коджека “. Българският фермерски съюз (БФС) ще показва ползите на родните стопани като член на институцията. По този метод страната ни към този момент ще има думата в „ Копа Коджека “ след битка от повече от 15 години. В нея до момента не бяха членове единствено България и Румъния.  

Президентът на „ Коджека “ Рамон Арменгол  и генералният секретар Пекка Песоне приветстваха в Брюксел през днешния ден управлението на БФС в лицето на ръководителя Георги Стоянов, зам.-председателя Преслав Борисов и Николай Вюстен, член на БФС. Утре ще бъде представянето и пред другата организация - „ Копа “, като двете работят обединени под една конструкция – „ Копа – Коджека “.  

„ Това е огромен триумф за България и сме горди да пазиме нашите аграрни производители в Европейски Съюз “, разяснява Георги Стоянов, ръководител на БФС. Според него това ще докара до по-голяма чуваемост за проблемите на родните фермери в Брюксел. „ Още от учредяването на Български фермерски съюз имаме задачата да сложим проблемите на агросектора в страната ни на европейско равнище. Водени от обединяването на всички ангажирани в него, имаме вяра, че това е верният път “, сподели още Георги Стоянов.  

„ Копа-Коджека “ е най-голямата и авторитетна европейска организация на фермерите и техните кооперативи в Европейски Съюз. Тя съставлява ползите на своите членове в Брюксел, с най-висока представителност в селскостопанския бранш в Европа. В нея влизат над 28 млн. фермери и техните фамилии, както и към 38 000 кооперации. Към момента членове на „ Копа-Коджека “ са Австрия, Белгия, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания и Швеция.  

Български фермерски съюз е национално показано съдружие с нестопанска цел, а членовете му към този момент наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната индустрия. Част от концепциите, дилемите и провокациите, които са заложени при структурирането на организацията, са свързани с възстановяване активността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, точно ръководство на селското, горското и рибовъдните стопанства, осъществяване на деен разговор с държавните органи. За малко повече от година, Български фермерски съюз съумя да учреди структури в София, Варна, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Враца, Борино и Челопеч. Работи се интензивно и в Северна България, като задачата на организацията е до края на годината да има посланичество във всеки регионален град.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР