България е поела ангажимент до средата на годината да бъде

...
България е поела ангажимент до средата на годината да бъде
Коментари Харесай

Засилва се надзорът над банковия и небанковия финансов сектор

България е поела ангажимент доникъде на годината да бъде засилена рамката на надзора в банковия и небанковия финансов бранш. Това излиза наяве от изявление на финансовия министър Владислав Горанов по време на работна среща с посланиците на страните от еврозоната и Дания по отношение на напредъка по ограниченията в проекта за деяние за приемането на България във Валутнокурсовия механизъм II (ВКМ-II) и Банковия съюз, както и за икономическото развиване на страната ни. В срещата присъединяване взели шефът на Българската национална банка Димитър Радев, заместник-председателят на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов и заместник-министърът на финансите Маринела Петрова.

Горанов обяснил още, че държавното управление ще се концентрира и върху подобряването на макропруденциалната рамка и тази на несъстоятелността, както и над усилването на ограниченията за битка с изпирането на пари и модернизацията на ръководството на държавните предприятия.

По думите му с осъществяването на тези задължения държавното управление цели да покаже на европейските си сътрудници, че България е достигнала до този стадий от европейската си интеграция неслучайно - това е резултат от упорити и целенасочени старания.

Горанов уверил участниците в срещата, че българското държавно управление ще продължи да работи за финансовата и макроикономическата непоклатимост на страната и ще следва задачата си за поддържане на устойчиви и транспарантни обществени финанси и за основаване на условия за стопански растеж.

<!-- /1001631/investor.bg_desktop/INV_In-Article-->

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР