България е по-слабото звено в източното крило на НАТО. Бидейки

...
България е по-слабото звено в източното крило на НАТО. Бидейки
Коментари Харесай

„България е слабото звено в източното крило на НАТО“

„ България е по-слабото звено в източното крило на НАТО. Бидейки по-меко звено, сме по-уязвими на възможни провокации“. Това разгласи някогашният зам.-външен министър Милен Керемдчиев. Той беше безапелационен, че никой не цели сега да атакува България. „Просто по-тънката връзка по-лесно се къса при възможна ескалация на напрежението. “, сподели той пред БНР.

Керемдчиев упрекна държавното управление, че организира следващата беззъба политика.

„България постоянно се е опитвала да бъде другар с всички, което в тази обстановка е в действителност невероятно. Вижда се сериозният конфронтация сред враждуващите, горещо спорещите страни. Ние би трябвало по-ярко да представим нашата позиция. Това време на снишаване от дълго време мина. “, сподели някогашният заместник-министър на външните работи. Според него българска позиция е „нормална“, в случай че се съпостави с внезапната и последна позиция на хърватския президент.

„Изоставаме трагично от общата наклонност за повишение на боеспособността на армията“, сподели още Керемедчиев, като направи паралел с Гърция и Румъния.

Той добави, че „дрънкането на оръжие“ покачва цената на горивата – на петрола, на газа. Според него „ обикновено е Русия да играе с енергоизточниците тъкмо зимата, когато е най-силна с това “.

„120 000 -150 000 са съветските бойци по границата. С сходна бройка не могат да се чакат пълномащабни военни дейности, разясни Керемедчиев и съпостави това с 280-хилядната украинска войска, плюс опцията за бързо повдигане на още към 250 000 резервисти там.

Според него за момента няма директна опасност за действителни военни дейности, само че единствено след месец може да стане по-горещо поради прехвърлянето на въоръжение към Беларус за огромно обучение.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР