България е оставена сама на себе си. Това заяви предприемачът

България е оставена сама на себе си. Това заяви предприемачът ...

Предприемач: България е оставена сама на себе си.

България е оставена сама на себе си. Това заяви предприемачът Красимир Стойчев във връзка с икономическата ситация у нас, възникнала заради ситуацията с коронавируса.
По думите му работадателите ще предпочетат да освободят работниците си, вместо да приемат мярката 60/40, тъй като те трябва да платят осигуровките на работниците – за тях това значат средства. Според Стойчев въпросната мярка е половинчата. 
"Положението е сериозно. България не може да си позволи да дава по 1000 долара на човек като САЩ. Стъпката, която можем да направим е кредит, ако се наложи", каза още той в интервю за bTV.
"Ней-тежко засегнат е малкият бизнес – магазини, сладкарници, хотели и ресторанти. Това са 800 000 души в страната. За тези хора трябва да има пълен мораториум върху плащанията и данъците", категоричен бе Стойчев. 
"Китай смачка епидемията като пускаше по един човек от семейство на три дни до магазина. Ако в Китай някой опиташе номера на Владо Каролев, да се разхожда, щеше да бъде разстрелян", коментира още той. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 26 март

Източник: actualno.com