България е осъдена за наднормени нива и системно нарушение през

...
България е осъдена за наднормени нива и системно нарушение през
Коментари Харесай

САНДОВ ОБЯВИ: България е осъдена заради високи нива на серен диоксид

България е наказана за наднормени равнища и редовно нарушаване през последните години във връзка с серния диоксид в югоизточен регион. Това е първо решение, то е установително, само че по тази наказателна процедура следва да откри дали ние сме прекратили това нарушаване в противоположен случай ще насочи напън към Европейския съд в Люксембург, което носи със себе си финансови наказания за страната ни. Това сподели министърът на околната среда и водите Борислад Сандов пред публицисти.

" Не става въпрос единствено за юридически ангажимент. Високите равнища на серен диоксид в атмосферата водят до тежки здравословни проблеми на популацията. Не инцидентно в този регион имаме по-висока заболеваемост на избрани болести, което е изключително видно и при децата ", сподели още Сандов.

" Топлоелектрическа централа Марица 3 - Димитровград редовно нарушава равнищата на серен диоксид, открито е от измервателната станция на Министерство на околната среда и водите. През 2021г. има 30 наднормени равнища. Някои от стойностите са минали алармения предел. Това значи да се надвишат естествени стойности над 3 пъти ", разяснява Сандов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР