България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели

...
България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели
Коментари Харесай

Заев: В интерес на България е интеграцията на Северна Македония в ЕС

България е наш стратегически сътрудник и един от най-големите другари на Република Северна Македония, съобщи министър-председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев по време на конференция за закона за прокуратурата.

Повод за неговото изявление бе въпрос на публицист за алените линии на българския президент Румен Радев, който на среща с посланиците си в страната сподели, че поддръжката на София за Скопие не е безусловна.

Заев съобщи, че би трябвало да прочете изказването на българския президент за казаното от него, с цел да се осведоми изцяло.

Северномакедонският министър председател добави, че е уверен, че България ще бъде отпред измежду поддръжниците на македонските желания за консолидиране и че думите Радев са мотивация за превъзмогване на разликите сред комисиите по исторически въпроси.

„ България е наш откровен и огромен другар, само че в това време в полза на България е консолидираното на Република Северна Македония в НАТО и Европейски Съюз. Това неведнъж са изтъквали и президентът Радев, и министър председателят Бойко Борисов, тъй че имам вяра, че може би използването на думите значи и обосноваване на двете страни да преодолеят отворените въпроси, които сега са налице сред двете комисии за историческите разлики. Вярвам, че посланието е в този дух “, сподели Заев.

Точно Борисов и изключително Радев, добави македонският министър председател, постоянно споделят, че другарството пораства, подхранва се и се предизвиква. " Ние имаме задължението всички да се държим по подобен метод ", сподели Заев.

През последните дни името на страната ни беше забъркано в едно от огромните следствия в Северна Македония. Става дума за обвинявания в пране на пари предприемач Орце Камчев, който се оказа собственик на български паспорт.

В избрани македонски медии се появиха изявления, че България се е намесила в отбрана на Камчев, който е разследван за пране на пари, присъединяване в проведена незаконна група, нелегално финансиране на партията на някогашния министър председател Никола Груевски и други тежки закононарушения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР