България е напът да се сдобие с най-голямата частна дентална

...
България е напът да се сдобие с най-голямата частна дентална
Коментари Харесай

Във Варна отваря врати най-голямата частна дентална клиника в Европа

България е напът да се снабди с най-голямата частна дентална клиника в Европа. През април веригата за дентални практики Dentaprime ще открие във Варна своята най-голяма инвестиция, която ще сложи страната на още по-видно място на картата на европейския здравен туризъм.

Новият обект ще разполага със 71 стаи за работа с пациенти, като задачата на вложителя е посредством огромния потенциал да бъдат привлечени още повече здравни туристи в България. Само за интервала 2016-2019 година тъкмо 8 687 германци са употребявали услугите на компанията у нас.

Самата тя стартира да оперира на българския пазар през 2006 година с концепцията да притегля задгранични пациенти от немскоговорящите страни. " Всяка година броят на пациентите нараства с към 20%, като през 2019-а доближава 4 600 души ", изяснява представителят на компанията Александър Крингс в прессъобщение до медиите.
 На опашката на Европейски Съюз сме по физиотерапевти. Но държим второ място по брой зъболекари
На опашката на Европейски Съюз сме по физиотерапевти. Но държим второ място по брой зъболекари

Какво демонстрира статистиката?

Според изчисленията на Dentaprime, пациентите от Германия могат да спестят у нас до 60% от разноските за слагане на зъбни импланти. Това обаче по думите на представителя й не се дължи единствено на по-евтините разноски за труд на зъболекарите, които в това време през последните 10 години доста са се нараснали, само че и успеваемостта на самата клиника.

Така да вземем за пример огромният размер поставяни импланти спомага за по-ниската им цена. Освен това се залага и на цифрови нововъведения, които да понижат разноските за компанията, а оттова и за пациента. Целта на Dentaprime до 2030 година е да може да обезпечи на пациентите от Германия лекуване без доплащане, което да бъде покрито от касата.

Идеята за привличане на немски туристи за лекуване, което да се покрива от немските здравни каси, е стартирана нееднократно от Германо-българската индустриално-търговска камара у нас, която нееднократно е отбелязвала изгодите за страната. В изявление пред Money.bg предходната година ръководителят й доктор Митко Василев изясни, че за задачата е нужно да се подписа междуправителствено съглашение, което да разреши признаването на разноските за лекуване у нас от немските здравни каси.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР