България е наедно от челните места в рамките на Европейския

...
България е наедно от челните места в рамките на Европейския
Коментари Харесай

България е в челните места по ранна бременност в ЕС

„ България е вкупом от челните места в границите на Европейския съюз по ранна бременност на момичетаизобщо, без значение на техния етнически генезис ". Това съобщи в изявление за БГНЕС Мария Методиева, програмен шеф във фондация " Тръст за обществена опция ".

Методиева акцентира важнатароля на фамилията, учебното заведение и страната за повишение на информираността и нуждата от по-добро полово здраве задецата и младежите.

Тяподчертава, че ранната бременност в ромската общественост е мит. Неправителствената организация, която оглавява, работи в посока помагане през медицински грижи със профилирана стратегия.

„ Медицински експерти дават грижа на млади девойки до 22 година при открита ранна бременност, по какъв начин да се грижат за себе си до момента в който са бременни, по какъв начин да се грижат за детето до момента в който навърши 2 година ", показва тя.

По думите ѝв с изключение на профилирана здравна помощ се дава инаставническа, коятопровокира майката да види своите благоприятни условия за развитиеслед като детето се роди и да продължи живота си оттова нататък.

Ранните проучванияпоказват, че при дамите, които са приключили програмата за профилирана патронажнагрижа,делът на взаимозависимост от обществени помощи е доста по-малък, в съпоставяне свсички останали, които не получават такава поддръжка, означи програмният шеф,като акцентира, че и делът на дамите, които стартират работа в границите на програмата, същое доста висок, както и действителното включване на сътрудниците при развъждане на детето.

Методиева добавя, че е доста мъчно да сенамали честотата на сходен вид ранни бременности иче България не е изключение от случаите в Европейски Съюз. Според нея сходен вид стратегии трябвада получат по-широко разпространяване, подкрепени от Министерството наздравеопазването и от националните политики, тъй че всяка жена да има благоприятни условия достъп до такава здравна и профилирана грижа в границите на първите 2 година след катороди дете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР