България е на дъното в класацията за политическо влияние в

...
България е на дъното в класацията за политическо влияние в
Коментари Харесай

Доклад: България е на дъното в класацията по политическо влияние в ЕС

България е на дъното в класацията за политическо въздействие в Европейския съюз, а държавното управление ѝ - измежду най-трудните за връзка . Това сочи взаимен отчет на Европейския съвет за външна политика, основан в Лондон, и фондация „ Стифтунг Меркатор “, със седалище в Есен. Проучването показва резултатите в 28-те страни членки на Европейския съюз, а отчетът под название " EU Coalition Explorer " демонстрира кои страни са с най-голямо въздействие върху политиката на Европейски Съюз.
Капацитетът на Европа да работи групово се трансформира във все по-критичен въпрос, защото през последните години набъбна както смисъла на междуправителственото взимане на решения, по този начин и нивото на политическа фрагментация. В този подтекст започнаха диспути в столиците на страните членки и в Европейски Съюз по отношение на метода, по който Съюза може да се развива и да напредва.
В проучването за съдружен капацитет на Европейски Съюз България заема едно от последните места измежду страните, участващи в връзките по европейските политически проблеми . Тя си разделя позицията с Хърватска и Словения с 0,3%, а след нея е единствено Малта с 0,1%. На първо място е Германия с 20,8%. След нея са Франция и Англия.
България си поделя 25-то място със Словения, Хърватия и Малта и във връзка с цялостното им влияние в Блока. Най-влиятелни в Европейски Съюз са Германия, Франция, Англия и Холандия. По отношение на това кои страни членки са най-отзивчиви и най-лесни за работата с държавните управления, им България още веднъж е на дъното . Страната ни и Кипър са с 0,7%, а след тях още веднъж е единствено Малта. Германия още веднъж е отпред с 14,2%.
Проучването също по този начин установи, че Унгария е " най-разочароващата " страна със 17,3%, до момента в който Словения е на 16-то място като една от страните, които са минимум разочароващи през последните две години. България е на 18-то място с 1,1%, а минимум разочароваща е Португалия с 0,2%.
По отношение на стъпките към по-дълбока интеграция, България е на 17-то място, като изпреварва страни като Гърция, Австрия и Англия. Тук описът се оглавява от Франция.
По въпроса за целите, проучванията демонстрират, че България е най-активна в общата енергийна политика, наблюдението и защитата на единната еврозона, общата политика в региона на имиграцията и убежищата, единната фискална политика и ръководство на еврозоната . Сред най-предпочитаните сътрудници на България за политически планове е Германия, следвана от Франция и Гърция.
Докладът, представен от БГНЕС, илюстрира експертните отзиви на 877 респонденти, които работят по европейската политика в държавните управления и мозъчните тръстове на страните. Изследването цели да сътвори образна визия за възгледите на професионалната политическа класа в Европа - информация, която другояче не е разполагаем на политиците или на обществеността.
В четирите глави - " Предпочитания ", " Влияние ", " Партньори " и " Политики ", „ Коалиционният откривател на Европейски Съюз “ демонстрира капацитета за бъдещо създаване на обединения сред страните членки на Европейски Съюз. Документът може да бъде употребен като интерактивен инструмент за локализиране на политически център на Европейски Съюз (или центрове), от който може да бъде построен по-способен и обединен Европейски съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР