България е на 3-о място в Европейския съюз по смъртност,

...
България е на 3-о място в Европейския съюз по смъртност,
Коментари Харесай

Или спазваме мерките, или вървим към затваряне

България е на 3-о място в Европейския съюз по смъртност, породена от COVID-19. Tова заяви на брифинг в Министерския съвет държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Смъртността у нас е 14,3 на 100 хиляди от популацията, обясни той. На Балканския полуостров сме на 2-ро място по смъртност от ковид, като преди нас е Северна Македония.

Заболелите пък са 658 на 100 хиляди за последните 14 дни, което подрежда страната ни на 13-о място в Европейския съюз по този индикатор.

Нараства и и процентът на приетите в болница, включително в интензивните отделения.

"В момента се намираме в обстановка, в която би трябвало да вземем доста диференцирано решение – или като общество осъзнаваме тежестта на обстановката и съблюдаваме ограниченията, или прекосяваме към нови, доста по-строги ограничения, които са в съвсем цяла Европа, за преодоляване на обстановката. Другият вид е от ден на ден заболели и от ден на ден изгубени животи ", предизвести Кунчев.

"Отново има съмнение в ограниченията на държавното управление. Ако хората не имат вяра на страната и се насажда мнението, че лекарите са безотговорни и убийци в бели престилки няма да стигнем до на никое място ", акцентира здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Като образец той даде въвеждането на "зелените коридори " за извършване на покупки. "Те се вкараха след разискване с възрастни хора и търговци. Всички дейности са съгласувани и отново имаше недоволни ", означи министърът. И посочи, че в този момент още веднъж се мисли по какъв начин да се провеждат "зелените коридори ", с цел да са ефикасни от здравна позиция, само че и да са комфортни за хората.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР