България е изпратила искане за оферти до седем страни за

...
България е изпратила искане за оферти до седем страни за
Коментари Харесай

Искаме от 7 страни оферти за изтребители

България е изпратила искане за предложения до седем страни за 16 нови или използвани изтребители, с цел да размени остарелите си руски изтребители МиГ-29. Това са съобщили от Министерството на защитата пред " Ройтерс ", написа news.bg.

Според информацията оферти за доставка на бойни самолети са от Съединени американски щати, Португалия, Израел, Италия, Германия, Франция и Швеция.

През предишния месец българският парламент утвърди проект за закупуване на изтребителите. България възнамерява да ги придобие на два стадия като част от опитите за възстановяване на сходството със стандартите на НАТО.

Около 1,8 милиарда лв. ще бъдат заделени за първите осем изтребителя, както и за наземно обслужване, образование на екипи и тригодишна първична интегрирана логистична поддръжка.

Потенциалните изтребители включват F/A-18 Super Hornet на американския самолетостроител " Боинг ", " Грипен " на шведската " Сааб ", " Рафал " на френската Dassault и F-16 на американската " Локхийд Мартин " или немски " Юрофайтър ", както и използвани Ф-16 от Португалия и Израел и италиански " Юрофайтър ", са прецизирали от военното министерство.

София желае от производителите да дават предложения до 1 октомври.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР