България е изпълнила препоръките и това, което излезе вчера, е

...
България е изпълнила препоръките и това, което излезе вчера, е
Коментари Харесай

Захариева: Няма нов доклад на ЕК, просто някой е направил копи-пейст на миналогодишния текст

България е изпълнила рекомендациите и това, което излезе през вчерашния ден, е годишният отчет, който всяка година Европейска комисия отпуска за всяка една държава-членка. Проблемът е в един-единствен абзац, който породи много дискусия у нас. Това съобщи в студиото на ''Тази сутрин'' по bTV вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

,,Няма смяна, няма нищо друго от предходната есен, не чакаме деветнайсети отчет. Недоразумението се получи оттова, че някой е направил копи-пейст на текста от предходната година. Нормално е, случва се, тъй като става дума за голям документ. Но изрично декларирам – няма смяна. Единственият отчет на Европейска комисия по Механизма за съдействие и инспекция, който си остава, е последният отчет от предходната година'', обясни вицепремиерът Захариева.

,,Реформата в правосъдната система не се прави поради Брюксел, Хага, Париж или Берлин, тя е най-важна поради българските жители. Съдебната карта е значима, електронното правораздаване също е значимо. Вижте, че към този момент има много каузи, тъй че всичко е в ръцете на правосъдната система. Смятам, че разликата е много огромна отпреди пет-шест години'', уверен външният министър.

Еврокомисар Домбровскис опроверга подвеждаща вест за мониторинга на България

,,Нивата на новозаразени с ковид в Европа понижават, което ни разреши мислим за втората фаза, която е обвързвана с плавното и рационално възобновяване на четирите свободи и на стопанската система, несъмнено. Първата фаза пък бе възобновяване на границите'', сподели министър Захариева и подсети, че от през днешния ден за бизнес пътуванията няма да бъде налагана 14-дневна карантина.

,,Въпросът със сезонните служащи стои по друг метод. Част от страните в Европейски Съюз към момента лимитира влизането на сезонни служащи, какъвто е казусът с Франция. Други страни позволяват сезонните работници'', изясни тя.

,,Само в Северна Македония могат да си бъдат спирачка за Европейски Съюз, а не България. Българският парламент одобри единомислещо Договора за добросъседство и всички разпореждания в него. За жал сега в Северна Македония тече антибългарска акция. Дори в този момент имам възприятието, че е още по-ожесточена поради изборите, само че никой няма да завоюва с език на омразата и подправени новини'', акцентира вицепремиерът Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР